Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Το πιο όμορφο δώρο για την δασκάλα μας!

Όταν πριν μερικά χρόνια η μεγαλύτερη κόρη μου πήγαινε στο νηπιαγωγείο σκέφτηκα να κάνουμε ένα ιδιαίτερο δώρο στην δασκάλα μας.  Ήθελα να είναι κάτι μοναδικό και να έχει σχέση και με τα παιδιά που την αγαπούσαν πολύ! Δεν ήταν δύσκολο να καταλήξω ότι το πιο όμορφο δώρο για την δασκάλα μας θα ήταν ένα χειροποίητο βιβλίο με τις ζωγραφιές των παιδιών!

mini album, doro gia thn daskala, biblio me zografies


Χρειαζόταν σχέδιο και οργάνωση! 


Πως θα ήταν το βιβλίο για την δασκάλα μας


Σκέφτηκα ότι εκτός από τις ζωγραφιές των παιδιών το βιβλίο μας θα ήταν ωραίο να έχει και μια φωτογραφία της τάξης με τα παιδιά και την δασκάλα μας, φωτογραφίες των παιδιών με τα ονόματά τους και κάποιες φράσεις που θα ταίριαζαν και θα τα έδεναν όλα μεταξύ τους.  Μου αρέσει πολύ η φράση της Maya Angelou που χρησιμοποίησα γιατί εκφράζει για εμένα ότι τελικά θα ήθελα από έναν δάσκαλο, η αίσθηση που θα έχω για αυτόν όταν θα τον θυμάμαι χρόνια μετά.  





Ένα κείμενο με το σχέδιο

Ετοίμασα ένα κείμενο με δυο λόγια για το τι ήθελα να κάνω και οδηγίες για το πως τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν μια ζωγραφιά και να γράψουν στην πίσω πλευρά το όνομά τους εντός κάποιων ορίων που υπήρχαν γιατί έπρεπε να υπάρχει και περιθώριο για το δέσιμο. 


Οι ζωγραφιές των παιδιών


Πήρα χαρτόνια για τις ζωγραφιές των παιδιών και μέσα σε σακουλάκια μαζί με το κείμενο που ετοίμασα τα μοίρασα με προσοχή, να μην μας καταλάβει η δασκάλα, στους συνοδούς των παιδιών λίγο πριν το σχόλασμα το μεσημέρι. Ζήτησα να μου τα επιστρέψουν σε μερικές ημέρες ώστε να προλάβω να ετοιμάσω το βιβλίο πριν από τη γιορτή στο τέλος της χρονιάς.  Μερικές υπενθυμίσεις και κάποια τηλεφωνήματα αργότερα κατάφερα να συγκεντρώσω όλες τις ζωγραφιές!  


Φωτογραφίες των παιδιών


Ζήτησα και από την δασκάλα μας τις φωτογραφίες των παιδιών που ήξερα ότι είχαν περισσέψει και θα μας τις επέστρεφε στη λήξη της χρονιάς.  Είχα το θάρρος να το κάνω χωρίς πολλές εξηγήσεις.


'Ολα μαζί έγιναν βιβλίο


Τα χρώματα επιλέχθηκαν, τα εξώφυλλα και τα εσωτερικά φύλλα ετοιμάστηκαν, οι φωτογραφίες κολλήθηκαν και οι ζωγραφιές μπήκαν στη θέση τους.  Το μοναδικό αυτό δώρο για την δασκάλα μας ήταν έτοιμο ακριβώς στην ώρα του και της το δώσαμε την ημέρα της καλοκαιρινής γιορτής που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά!


doro gia thn daskala, mini album, biblio me zwgrafies





Εσείς τι δώρο θα κάνετε φέτος στην δασκάλα σας?


Πολλά ωραία ετοιμάζονται, μην τα χάσεις...συμπλήρωσε απλά το mail σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου